Değerli yasal ve bilinçli silahsever arkadaşlarım,

Yabancı sitelerden birçok aksesuar siparişi verip beklemek sıkıntısına katlanırken elimdekilerle ne yapabilirim araştırmasına girdim ve “25 cent Glock trigger mod” yani Amerikalı’nın deyimiyle 25 sent maliyetli tetik modifiyesine giriştim.

Olayın mantığı, tetik grubundaki parçaları parlatıp yüzeyleri kayganlaştırarak sürtünmeyi azaltmak yoluyla 5.5lb çekiş direncine sahip tetiğin çekişini bir nebze de olsa rahatlatmak, belirli noktalarda daha net bir tetik çekişine sahip olmak.

Öncelikle Glock parça diyagramından bakalım:

0

Elimize alacağımız parçalar diyagramda işaretlemiş olduğum 4 nolu ateşleme iğnesinin arka kısmı (Bu parçaya hiç dokunmadım) , 9 nolu ateşleme iğnesi emniyet piminin görülen yüzeyi ve kenarları, 23 numaralı konnektör ve 25 numaralı tam adından emin olamadığım tetik çubuğu.

Önemli uyarı: Yaptığım modifikasyonlar uzun araştırmalar ve önceki tecrübelerim ışığında gerçekleştirilmiştir. Silahınızın ve sizin güvenliği açısından denememenizi tavsiye ederim. Glock silahınız fabrikadan çıktığı şekilde operasyonel şartlarda güvenle kullanılır haldedir, hiç bir değişikliğe ihtiyaç duymaz. Yapılacak değişiklikler riskleri de beraberinde getirmekte, keyfe keder işlemlerdir. Ayrıca silahınız garanti dışı kalacaktır. Uygulamanız sonucunda oluşabilecek herhangi bir kaza ya da yaralanmadan sorumlu değilim.