Değerli yasal ve bilinçli silahsever arkadaşlarım,

Amazon.com aracılığıyla ABD’den yaklaşık 10 günde gelen Truglo Marka TFO (Trityum-Fiberoptic) nişangahlarımı bir geceyarısı operasyonu ile 8-10 dakikada monte ettim. (2016 yılı itibarıyla Amazon.com’dan outdoor dahil hiç bir silah parçası/aksesuarı Türkiye’ye gönderilmemektedir.)

Trityum-Fiberoptik nişangahların sadece Trityum ya da sadece fiberoptik ya da fosforlu nişangahlara göre avantajı yüksek:

-Trityum (^3H) çok düşük değerlerde radyoaktif yayılım yapar ve yarılanma ömrü ~13 yıldır. Nişangah üzerinde izole edilmiş şekilde bulunan Trityum ışınımı ile karanlık şartlarda nişan almayı kolaylaştırmaktadır. Fosforlu v.b. diğer maddeler mutlaka gün ışığına maruz kalmalıdır ki karanlıkta ışısınlar. Yine de bir süre sonra yayılan ışığın gücü azalıp görülmeyecek kadar düşer.

Trityum ise kendiliğinden ışık vermekte olduğundan uzun süreli kapalı kalması ya da uzun süre karanlıkta devam eden operasyonlarda bile güçlü parlaklığı ile güvenle kullanılabilir.

-Fiberoptik kısım ise gündüz üst açıklıktan gelen ışığı sadece kesik uç kısmından vermektedir. Böylece gündüz parlak ışık altında bile farkedilebilir bir nişangahtır.

Tirityum ve Fiberoptik bir arada kullanıldığında ise gece zifiri karanlık şartlarında bile kapalı ucunun Trityum’a temas etmesinden dolayı Trityum’un yaydığı ışığı atıcının tarafında bulunan açık kenara net ve parlak şekilde iletir.

Atıcının bakış açısından görülen parlaklık, taktik bir fayda olarak diğer yönlerden bakan kişilerce görülemez.

Gelelim değişik açı ve ışık şartlarındaki fotoğraflara :

Önemli uyarı: Yaptığım modifikasyonlar uzun araştırmalar ve önceki tecrübelerim ışığında gerçekleştirilmiştir. Silahınızın ve sizin güvenliği açısından denememenizi tavsiye ederim. Glock silahınız fabrikadan çıktığı şekilde operasyonel şartlarda güvenle kullanılır haldedir, hiç bir değişikliğe ihtiyaç duymaz. Yapılacak değişiklikler riskleri de beraberinde getirmekte, keyfe keder işlemlerdir. Ayrıca silahınız garanti dışı kalacaktır. Uygulamanız sonucunda oluşabilecek herhangi bir kaza ya da yaralanmadan sorumlu değilim.