Değerli Arkadaşlar,

İki yıldır günlük olarak Glock Sport Combat kılıf kullanıyordum;

Sport Combat Kılıf son derece sade, kibar, hafif, yok denecek kadar az iz veren bir kılıf olmasına rağmen, beldeki açısı biraz daha dik, bunlara ek olarak mümkünse sıkılığı ayarlanabilir, silahın önünü tamamen kapatan, ancak aynı Sport Combat kılıf gibi kemere veya bele herhangi bir ek bağlantı ile yerleşmeyen bir kılıf istiyordum. Ve nihayet uzun bir süredir takip ettiğim X-Concealment’ ın benim için ideale yakın denilebilecek kılıflarına kavuştum. Bu arada tedarik sürecinde yardımlarını esirgemeyen Sn.By_Düzce’ye ne kadar teşekkür etsem azdır.

X-Concealment C Series tamamen gizli taşıma için tasarlanıp, Kydex malzemeden üretilmiş dış ve iç kemer kılıfları. Burada inceleyeceğimiz modeller ise sadece dış kemer kılıfları. Dış kemer kılıflarının en çarpıcı özellikleri, kemere çıkma, kopma, gevşeme ihtimali olan herhangi bir ara bağlantı olmadan sabitlenmeleri. Kılıflar iki simetrik Kydex yaprağından kalıplanmış ve kemer köprüleri kılıfın direk kendisine açılmış olarak üretiliyor. Dolayısı ile gevşeme veya kopma olması mümkün değil. Ancak ayrı vidalı kemer köprüleri gibi yükseklik veya açı ayarı yapamıyorsunuz, farklı genişlikteki bağlantılarla, farklı genişlikteki kemerlerle kullanamıyorsunuz. En geniş kemer köprüsü aralığı ile ısmarlayıp, her genişlikte kemer ile kullanmak mümkün, ancak daha ince kemerle kullanırken silahı çekerken kılıf bir miktar tabanca ile yukarı gelecektir.

Kılıfınızı tam kapalı veya Sport Combat Kılıf gibi altı açık olarak, dik açılı veya 10 derece öne açılı olarak, ter kalkansız, yarım ter kalkanı ( combat ) veya tam ter kalkanı ile ( full sweet guard ) ile, farklı renklerde, bel ölçünüze ve farklı endeki kemerlere göre ısmarlayabiliyorsunuz.

Aşağıda Sport Combat Kılıf ve X-Concealment C Series kılıfları birlikte görüyorsunuz;

x-concealment-c-series-tabanca-kilifi01

X-Concealment kılıfların malzemesi gerçekten çok kaliteli. Çok iyi tasarlanmış ve kalıplanmış, silahın hatlarına ve kontrol manivelalarına mükemmel uyum sağlıyor. İç yüzeyleri pürüzsüz. Ayarlanabilir pasif kilit silahı çok net bir şekilde kilitliyor ve tutuyor. Silahı vücuda çok yakın tutuyor, ama atış yapacakmış gibi kabza kavramaya olanak sağlıyor.

Şimdiye kadar kullandığım en iyi günlük Glock kılıfı olan Sport Combat kılıf ile ilgili yazım, silahı kavrayışı ve belde duruşu fotoğrafları 

X-Concealment C Series Slide OWB Holster, Dış Kemer Kılıfı;

x-concealment-c-series-tabanca-kilifi03x-concealment-c-series-tabanca-kilifi02

Sport Combat kılıf gibi silahın önünü açıkta bırakıyor. Sport Combat kılıftan farklı olarak sürgü durdurma manivelası ve şarjör kilidini kapatmıyor. Tırnağın sadece atım yatağı göstergesinin olduğu uç kısmını kapatıyor. Tırnağın bu kısmının oluklu bir şekilde korunmuş olması, silahını namluda fişekle taşıyanlar açısından önemli, Sport Combat kılıf gibi özel bir oluklu yapı ile tırnağı örtmeyen kılıflar, namlu fişek yatağı dolu iken dışarı çıkan tırnak ucunu çiziyor, ancak bu kılıftaki gibi oluklu tasarımlarda bu durum söz konusu değil. Aşağıdaki fotoğrafta ne demek istediğim daha açık bir şekilde görülecektir;

x-concealment-c-series-tabanca-kilifi04

Kılıf silahı vücuda oldukça yakın tutuyor. Kemer köprüleri bel ölçünüze göre açılandırıldığı için kılıfın merkezi Sport Combat kılıftaki gibi kalça kemiğinize baskı yapmıyor. Eğer silahı vücudunuza daha yakın tutmak istiyorsanız, bir beden geniş bel ölçüsü verin.

x-concealment-c-series-tabanca-kilifi06

Silahı çekmek istediğinizde, kabzayı rahatlıkla atış yapacak şekilde kavrayabiliyorsunuz.

x-concealment-c-series-tabanca-kilifi07x-concealment-c-series-tabanca-kilifi08

X-Concealment C Series Compact OWB Holster, Dış Kemer Kılıfı;

x-concealment-c-series-tabanca-kilifi09x-concealment-c-series-tabanca-kilifi10

Silahın önünü tamamen kapatıyor, bu şekilde özellikle pantolon ceplerinin kenarlarındaki metal puntolardan, oturup kalkarken yaşanabilecek çarpmalardan koruyor. ” Combat Sweat Guard ” ter kalkanı sürgü durdurma manivelasını tamamen kapatıyor ve bu manivelaya temas etmiyor. Taşınan Glocklarda boyası ilk giden yerlerden birisi olan sürgü durdurma manivelasını gerçekten hiç sürtünmeden mükemmel bir şekilde koruyor. Tırnak ucu yine kısmen örtülü, şarjör kilidi yine açıkta.

Kılıf silahı vücuda oldukça yakın tutuyor. 32 kemer ölçüsüne göre kalıplanmış olan yukarıdaki Slide kılıfla, 34 kemer ölçüsüne göre kalıplanmış olan aşağıdaki Compact kılıfın silahı ve kabzasını vücuda ne kadar farklı yaklaştırdığını bariz bir şekilde hissediyorsunuz.

x-concealment-c-series-tabanca-kilifi11

Silahı çekmek istediğinizde kabzayı rahatlıkla atış yapacak şekilde kavrayabiliyorsunuz, bazı kılıflarda olduğu gibi ter kalkanı kesinlikle baş parmağınızı rahatsız etmiyor. Ayrıca silahı tekrar kılıfa koyarken ter kalkanı hem bir kılavuz görevi görüyor, hem de sarkan kıyafetlerin araya girmesine engel oluyor.

x-concealment-c-series-tabanca-kilifi12

x-concealment-c-series-tabanca-kilifi13

BEĞENDİĞİM ÖZELLİKLERİ;
* Kaliteli malzeme ve işçilik.
* Silaha mükemmel uyum sağlayan kalıp.
* Bağlantısız, tek parça sandviç tasarım.
* Ayarlanabilir pasif kilit.
* Atıcıyı silahı taşırken ve çekerken rahatsız etmeyen ter kalkanı.

BEĞENMEDİĞİM ÖZELLİKLERİ;
* Şarjör kilidinin açıkta kalması.


Bu kılıflardan ısmarlayacak arkadaşlara sonradan kemer köprüsü genişliğini ayarlama imkanı olmadığı için 1.75” kemer köprüsü ile ısmarlamalarını tavsiye ederim…

Bu şekilde kılıfı, silahın beldeki sabitliğinden ve silahı çekme konforundan biraz taviz vererek oldukça farklı genişlikteki kemerlerle kullanabilirler. Ben genelde 4 cm lik kemer kullandığım için 1.75” genişliği tercih ettim. Üreticinin aynı serideki pantolon içi kılıflarında ise farklı kemer genişliklerine göre bağlantı seçeneği mevcut.

Sizin için silahınızın önünü de darbelerden korumak daha önemliyse Compact OWB modelini, yok eğer kılıfın belde mümkün olan en az alanı kaplaması önemliyse Slide modelini ısmarlayın. Pantolon içi kılıf tercih edenler ise Compact IWB modelini tercih edebilirler.

Ben kısa kollu birisi olduğum için, silahı çekerken el bileğimin çok açı yapmaması için düz açılı modeli tercih ettim. Kabzanın araç koltuğuna veya sürgünün kaburgalarına daha az temas etmesini veya kabza arkasının kıyafette daha az iz vermesini isteyenlere 10 derece öne açılı kılıf ısmarlamalarını tavsiye ederim.

Ancak yukarıda listelenmiş opsiyonlarda tercihiniz ne olursa olsun kılıfınızı Combat Sweat Guard, yani yarım ter kalkanı ile ısmarlamanızı tavsiye ederim. “Combat” ter kalkanı ne vücudunuza, ne de silahı çekmek için kavradığınızda başparmağınıza batarak rahatsız etmiyor ve kesinlikle temas etmeden sürgü durdurma manivelasını çok iyi koruyor.

Kötü haber; Üretici bu modellerde maalesef sadece Glock ve S&W M&P için üretim yapıyor.
İyi haber; Ülkemize gönderi yapıyor.

İlgilenen arkadaşlarımız aşağıdaki linkten üreticinin sitesini inceleyebilirler:

www.x-concealment.com

Şu dip notu da düşmek isterim; Eğer Glock sahibi iseniz ve sizin için silahınızı kıyafetlerden en az iz verecek şekilde gizlemek herşeyden önemli ise ve mutlaka bir dış kemer kılıfı kullanmak istiyorsanız, fabrikanın orijinal üretimi Glock Sport Combat Kılıf kesinlikle rakipsiz bir kılıf. Özellikle de fiyatı ve toplam tedarik maliyeti düşünüldüğünde hala vazgeçilmez bir seçenek.

Saygılarımla.